2013. szeptember 2., hétfő

A rendezvényről


Kolozsvár a Magyar Unitárius Egyház bölcsője. Itt született egyházalapító és vértanú püspökünk, Dávid Ferenc. A 16. században felekezetünket kolozsvári vallás néven emlegették. A magyar unitarizmus és a Kincses Város elválaszthatatlanok egymástól. Egyházunk 445 éves történelme folyamán elődeink megannyi szellemi és közösségi értéket alkottak, melyekre büszkék lehetnek mind a mai unitáriusok, mind a más felekezetű kolozsvári polgártársaink.
Értékeink felmutatása céljából szeptember 16–22. között nagyszabású rendezvénysorozatot szervezünk, amelynek a Nyitott kapuk a kolozsvári unitáriusoknál nevet adtuk. Szeretnénk ez által ismertetni történelmi, vallási, szellemi és kulturális örökségünket, miközben nem mellőzzük a minőségi szórakoztató programokat sem. Az egyhetes rendezvénysorozattal olyan programokat kínálunk, amelyek minden korosztálynak, illetve a különböző érdeklődési köröknek érdekeset nyújtanak. A legkisebbeket keddtől szombatig az Unitárius Óvoda termeibe várjuk, ahol a hírneves intézmény pedagógusai érdekes foglalkozásokat tartanak. Az ifjakat a Magyar Unitárius Egyház ifjúsági szervezete, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet szervezői hívják sajátos tevékenységekre. Az „unitárius hét” során minden kedves érdeklődőt szívesen látunk megannyi kiállításon, komoly- és könnyűzene koncerten, áhítaton, színpadi előadáson, kerekasztal-beszélgetésen, várostúrán, borkóstolón és más jellegű programokon.  
Rendezvényünk keretében ünnepeljük meg Erdély egyik legrégebbi és legnevesebb oktatási intézménye, a János Zsigmond Unitárius Kollégium fennállásának 456. és újraindulásának 20. évfordulóját.
Programjaink mindenki számára nyitottak – felekezeti és nemzeti hovatartozástól függetlenül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése